Breu

Breu

ma-s-03alogopeque-04 Acabats d’obtenir els títols Professor Superior de Piano i Professor Superior de Solfeig, Teoria de la Música, Transposició i Acompanyament al Conservatori Superior de Música del Liceu de Barcelona, es trasllada a París per continuar treballant el piano amb Eugen Indjic a la Schola Cantorum, on des d’aleshores també rep classes de Marina Primachenko i assisteix als cursos d’Anàlisi Musical de Narcís Bonet. Al mateix temps es matricula a Ecole Normale de Musique, on estudia amb Nina Patarcec i hi obté el Diplôme Supérieur de Musique de Chambre.

logopeque-04 Paral·lelament continua la seva formació en seminaris especialitzats i màster classes de piano i música de cambra, així com en tallers d’informàtica musical i de pedagogia dirigida a professors de conservatori: a Barcelona, Londres, Weimar i Piešt’any (Eslovàquia). En aquests cursos, treballa amb Eugen Indjic, Violeta Hemsy de Gainza, Michael Schreider, Marián Lapšanský, Paul Badura-Skoda o John Lill, amb qui ha tingut l’oportunitat de treballar durant uns anys.

ma s 09 copia

logopeque-04Pianista d’interpretació compromesa i fidel als principis de l’Escola russa, Maria Alba desenvolupa el seu estil a l’entorn de la plena consciència de la qualitat i de la textura del so. Ha enregistrat en directe el Concert per a piano i orquestra en la menor d’Edward Grieg i el Concert núm. 1 en mi bemoll major de Franz Liszt. També ha enregistrat un programa de Liszt al Malde Vale Studio I de la BBC (Londres). Actua amb regularitat a França i Europa, en recitals i en formacions de musica de cambra.

logopeque-04 Oberta a altres formes d’expressió artística, juntament amb l’actor espanyol Juan Reverte varen crear un espectacle de música i poesia, que estrenaren al Teatro Guerra de Lorca i que fou enregistrat en CDs. Més recentment forma part de l’Ensemble ArcoNotes i actua amb el flautista Jean-Marc Goujon, amb la violoncel·lista Laure le Monnier i en el vernissage de l’exposició de l’escultor Malam al pont Alexandre III de París, sota la direcció del realitzador Patrick Brunie. Actualment ensenya piano al Conservatoire Municipal de Musique Gabriel Fauré de Neuilly-sur-Marne.

Maria Alba Sala i Pelfort